Betal online med Dankort Visa MasterCard

INTERVIEW: Cphfuture eleverne Caroline og Josephine

Caroline Leitner på 16 år, og Josephine Nielsen på 12 år, er begge meget aktive og succesfulde dansere hos Cphdans, og i august måned blev de begge optaget på Cphfuture - Talentlinjen. Et helt nyt danseinitiativ for unge talenter.  

På en tirsdag aften, havde de to piger netop tid til at sidde ned og snakke om hvad dans betyder for dem, inden den næste dansetime startede. 

 
I hvilken afdeling/hold danser I på? 
 
Josephine: Vi danser begge to i Tårnby, jeg danser på Talentlinje, shine crew, girly og hip hop konkurrence hold.
 
Caroline: Jeg danser lige nu “kun” på Talentlinjen, da jeg går i 9.klasse. Men Talentlinjen fylder alene 3 aftener om ugen, så jeg synes at det er meget passende. Jeg var også til VM med show formationsholdet i November. 
 
Hvor længe har I danset?
 
Josephine: Jeg er igang med mit 9 år tror jeg. Jeg startede med pardans, og danser idag hip hop, så det er et stort spring.  
 
Caroline: Jeg har nok danset i 9-10 år. Jeg startede med at danse ballet, og det har været ret naturligt for mig, da jeg nu er meget glad for show, moderne og teknik. 
 
Hvad er jeres favorit stilart? - Og hvorfor lige den? 
 
Josephine: Hip Hop, helt sikkert! Der er gang i den og det elsker jeg. Jeg er ikke så god til de stilarter hvor man bevæger sig langsomt, og hvor der er mange bløde følelser med. Jeg startede først til Hip Hop for 3 år siden, men det er helt klart det som falder mig mest naturligt. 
 
Caroline: Jeg kan ret godt Girly og Contemporary. Jeg elsker teknik, og at det foregår langsomt og følsomt. Men det kommer faktisk helt an på dagen, hvilken stilart jeg har det bedst med. 
 
Hvad er det bedste ved dans? 
 
Josephine: For mig lige nu, er det frirum. Der kan godt foregå meget med skolen og ting som man måske ikke altid er helt glad for sker, så når man laver noget man brænder for og bliver glad for, så giver det én et frirum. 
 
Caroline: Man kommer væk fra dagligdagen og er helt sig selv. Det er som om man bedre kan udtrykke sig selv i dansen. Og uanset hvad der er sket i løbet af dagen, så er dansen en stor familie, og man kommer tæt på hinanden i gruppen.
 
Josephine: Det er helt rigtigt! Der er mange der ikke forstår det fællesskab man er en del af, men det vi har sammen er som en familie, eller tætte venner. 
 
Har I en instruktør/danser, som er det store forbillede? 
 
Caroline: Jeg er meget inspireret af vores undervisere. Den bedste instruktør er ikke kun god til at danse, men er også interesseret i hvad der er inde bagved, og hvilken person man er. 
 
Josephine: Jeg er enig med Caroline!
Matt Steffanina er nok min favorit danser, hans koreografier er fede. 
 
Caroline: Det er generelt bare godt at følge med hos sine undervisere og dem man kender som danser, og blive inspireret af dem. 
 
I danser jo på Talentlinjen, og deltager også i mange konkurrencer.
Hvordan undgår man at blive nervøs når man skal danse foran andre?
 
Josephine: Det er svært ikke at være nervøs! Jeg har hørebøffer i ørene inden en konkurrence eller optræden, så jeg bliver fokuseret. Men hvis man er forberedt og kan sine ting, så går det altid. 
 
Caroline: Hvis man danser sammen, så er det klart bedre hvis man er genert. Men det handler også om at skubbe sig selv ud over grænsen, og bare gøre det. 
 
Alle har svaghed, også selvom de er dygtige dansere, hvad er jeres svaghed? 
 
Josephine: At jeg er skadet lige nu, er klart en svaghed, men mht dans er det teknik. Jeg knokler virkelig for a blive bedre, men har svært ved det. 
 
Caroline: Jeg er blevet bedre til hip hop, men jeg arbejder stadig på det, og det bliver nok aldrig den stilart jeg er bedst til, men jeg er blevet ret glad for det efterhånden. 
 
Hvad er I super gode til? 
 
Josephine: Jeg er bedst til hip hop, 
 
Caroline: Jeg er klart bedst til show og moderne. 
 
Har I nogle gode råd til nye piger/drenge som vil starte med at danse?
 
Josephine: Tro på det! Selvfølgelig kan man ikke alt til at starte med, det er der ingen der kan. Øv dig, så går det hele. 
 
Caroline: Bliv ved med at presse dig selv. Det holder én tilbage hvis man synes at det er akavet. Man skal overvinde det, og ikke overveje hvad andre tænker og synes om én. 
 
Josephine: Man skal bryde nogle grænser, helt klart! 
 
Caroline: Hvis man stræber efter at blive god, så er dans også meget andet end at danse. Vi træner eksempelvis også cardio og muskel træning, smidighed osv. 
 
Har I nogle gode råd til dem som allerede er i godt gang, og vil danse endnu mere?
 
Caroline: Hvis man er rigtig dygtig til en stilart, så start på noget helt anderledes, og bliv ved med at prøve nye ting. 
 
Josephine: Overskrid grænser, og prøv lidt af hvert før du vælger stilart for good. 
 
Hvad er jeres mål for fremtiden, når i tænker på dans?
 
Josephine: Jeg vil enormt gerne prøve at danse på scener for store kunstnere.
Jeg kunne også godt tænke mig i fremtiden at blive instruktør. Man er meget mere end bare en underviser, man kommer til at betyde noget for andre mennesker, og det vil jeg gerne. 
 
Caroline: Jeg kunne godt tænke mig at optræde som danser, måske inden for performance eller moderne. Jeg vil også gerne rejse, og opleve en masse nye ting, få en masse ny erfaring. Instruktør ideen er også spændende. 
 
 
INTERVIEW: Cphfuture eleverne Caroline og Josephine