Betal online med Dankort Visa MasterCard

Månedens instruktør: Louise Haugaard Nielsen

Vi starter året med en ny "Månedens Instruktør" og kan denne gang præsenterer Louise, som har været en fast del af Cphdans teamet længe, og kender alt til både undervisning og dans på højt niveau. Lær' hende bedre at kende her.

I hvilken afdeling/afdelinger underviser du i?
Denne sæson underviser jeg i Vanløse og i Hvidovre. Jeg underviser Funky Mix og Funky Ladies i Vanløse og voksne Pardansere i Hvidovre. 

Hvad er din dansebaggrund ? 
Jeg har danset, siden jeg var 3 år gammel, hvor jeg startede med at danse standard og latin. Jeg fortsatte inden for den stilart i mange år. Da jeg stoppede med at turnere, blev jeg interesseret i showdance og startede inden for dette. I starten var det kun ment som "for sjov" træning for at holde dansen lidt ved lige. Men blev mere og mere grebet af dansen igen - supplerede med danseuddannelser ved siden af, og endte med at tage orlov fra mit daværende job, for at fokusere på dansen 100%. De sidste par år, har mit fokus været at undervise hos CPH dans samt på danseuddannelse.

Har du en favorit stilart? - Og hvorfor lige den? 
Jeg er helt sikkert stadig draget af standard/ latin verdenen, da det var her det startede. Men samtidig elsker jeg alt, der har med showdance at gøre. Så der er nok to favoritter.

Hvad er det bedste ved at være instruktør? 
Det bedste ved at være instruktør er helt klart eleverne, og de mennesker jeg har mødt i min tid som instruktør. Det er enormt inspirerende, at møde så mange topmotiverede børn, unge og voksne. Det er specielt særligt, når de lader sig smitte og bare tager det hele til sig. Og så er jeg fan af, at få så mange smil i løbet af undervisningstimerne, det kan jeg altid leve højt på længe efter. 

Har du en danser/instruktør, som er dit forbillede? 
Puha, jeg har mange. Jeg bliver nemt inspireret og også meget imponeret over, så mange dygtige dansere, der er. Allerede som barn sad jeg og blev helt opslugt af gamle Fred Astaire film. Jeg elskede alt det Martha Graham opnåede, og det er jeg stadig inspireret af. Men tit lader jeg mig inspirere af de danskere, der udvikler sig helt fantastisk som f.eks. Nellie Bethel, der er for sej.

Har du nogle gode råd/tips til dine elever/børn som kan li' at danse? 
Husk at selvom det for det meste er sjovt, så giv ikke op, hvis det kræver lidt ekstra af dig. Du udvikler dig, når du er frustreret, når du knokler og ikke mindst når du gør det igen og igen igen. Man kan aldrig lave for mange piruetter!

Månedens instruktør: Louise Haugaard Nielsen