Betal online med Dankort Visa MasterCard

Månedens instruktør: Sara Styrmer

hvilken afdeling/afdelinger underviser du i?

I den nye sæson, vil jeg undervise i afdelingerne i Helsingør og Espergærde. Jeg vil undervise i disco og show i flere aldersgrupper. Ligeledes har jeg fået fornøjelsen af at undervise FORMATION HIPHOP JUNIOR NORD, hvilket jeg også glæder mig utroligt meget til.

Hvad er din dansebaggrund?

Min baggrund indenfor dansen går langt tilbage. Da jeg var kun 2,5 år fik jeg mine første dansesko og tog mine første dansetrin på Giner Sørensens dansestudio. Her blev jeg til den bitre ende, hvor jeg blandt andet dansede både hiphop og disco i den daværende bedste række inden for de stilarter. Jeg deltog til diverse nationale mesterskaber indtil jeg i 2013 (16 år efter) rykkede til Hillerød for at ligge min energi i formationsdans. Siden hen har jeg hvert år deltaget til både Europa- og Verdensmesterskaberne. Især til EM har resultaterne været gode, hvor jeg blandt andet i 2014 fik sølv og i 2016 fik bronze. Jeg ser meget frem til Verdensmesterskaberne i hiphop i år, da det er første gang jeg danser på hjemmebane til en international konkurrence. Som 13 årig kunne jeg simpelthen ikke få nok dans, så jeg begyndte som hjælpeinstruktør ved siden af mit eget dans Lysten til at dele ud af min passion for dansen har hængt ved lige siden. Jeg har undervist i alt fra børnedans til hiphop, disco og moderne dans.

Har du en favorit stilart? - Og hvorfor lige den?

Det er det sværeste spørgsmål at svare på, fordi jeg elsker alle former for dans. Alt fra den hurtige, tekniske disco og til den følsomme, triste moderne. Jeg har nok selv altid mest været en hiphop pige. Jeg elsker, at hiphoppen som stilart bredder sig meget ud og at man kan udvikle sin helt egen form. Dog er det formation der har udviklet sig til at blive min favorit at undervise i. Her er det faktisk ligegyldigt om det er hiphop eller disco, men jeg synes det er fantastisk, at man kan gøre dansen til en holdsport. Noget man står sammen om og kæmper sammen for. Der er ikke noget mere fascinerende end at se en formation som klinger både teknisk, koreografisk og sammenholdmæssigt.

Hvad er det bedste ved at være instruktør?

Det bedste ved at være instruktør er klart at kunne give sin passion for dansen videre. Jeg elsker at se eleverne kæmpe for noget de gerne vil opnå og så i sidste ende nå deres mål. Timerne hvor der bliver knoklet, svedt og råbt fylder ligeså meget glæde i mit dansehjerte, som dem hvor der bliver grint og fjollet en masse. Der er et meget fint citat, som jeg virkelig mener rammer præcist: ’’A dance teacher helps their students find the song in their heart, the beat in their feet and a passion for life.’’

Har du en danser/instruktør, som er dit forbillede?

Jeg har mange. Hvis man vil blive ved med at udfordre sig selv, både som danser og instruktør, så er det vigtigt, at man ser op til nogle. Det er vigtigt at få inspiration flere forskellige steder fra, så man kan udvikle sig på bedst mulig måde. Matt Steffanina er en sumplim danser og mindst ligeså dygtig koreograf. Parris Goebel er inspirationskilde uden lige. Hendes ’ROYAL FAMILY’ hold er vanvittigt og hendes egen personlige danse er personlige og noget for sig.

Har du nogle gode råd/tips til dine elever/børn som kan li at danse?

Dans! Dans så meget du vil og så meget du kan. Dans foran spejlet derhjemme, dans i skolen og dans på danseskolen. Jeg har altid brugt dansen som et frirum. Her kunne jeg komme af med min aggressioner, min vrede og når jeg var allermest ked af det. Dans følelserne ud af kroppen. '’Dancing with the feet is one thing, but dancing with the heart is another.’’ Som konkurrence danser, som er det jeg selv har kæmpet med, så husk altid at din største konkurrent er dig selv. Kig ind i spejlet og sørg for at blive bedre end den du var i går. Alle professionelle var engang amatører, alle eksperter var engang begyndere. Så drøm stort og start med at følge dine drømme nu.

 

Månedens instruktør: Sara Styrmer